URL : geen
Bron : papieren recept uit de winkel
karbonaadje met knoflook-kruidenolie
 Hoofdgerecht
 4 porties
 25 min.
 Hartig
 Grillen/Bakken/Koken
 Nederland
Ingredienten - voor 4 personen
  • 400 gr. witte rijst
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje fijngehakte verse gemengde kruiden
  • zout en peper
  • 4 ribkarbonades
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 tomaten in stukjes gesneden
  • 1 zak spinazie
  • 50 gr. belegenkaas in heel kleine stukjes
  • Bereidingswijze

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet het af. Verwarm in een steelpannetje 50 ml. olijfolie met de knoflook, de kruiden en 0,5 tl. grof gemalen peper.Zet na 2 min. verwarmen het vuur uit. Bestrijk de karbonades met een beetje van de kruidenolie. Verhit een grilpan en gril de karbonades om en om gaar in ca. 15 min. Bestrooi eventueel met wat zout. Verhit ondertussen 2 el. kruidenolie in een wok en roerbak hierin de ui in 2 min. Voeg de tomaat toe en roerbak 1 min. Voeg een derde van de spinazie toe en roerbak tot deze is geslonken. Voeg dan weer een derde van de spinazie toe, roerbak tot het weer is geslonken en voeg dan de rest toe. Roerbak het nog 2 min. Zet het vuur uit, voeg naar smaak zout en peper toe en schep de stukjes kaas er door. Verdeel de rijst en de spinazie over 4 borden. Leg de karbonades ernaast.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 665 kcal / Eiwit 40 gr. / Vet 37 gr. (13 g verzadigd) / Koolhydraten 43 gr.